Odla egna grödor till din restaurang i Malmö

Aldrig har ekologiskt och närodlat varit mer i ropet än idag. Äger du en restaurang i Malmö har du säkert märkt att kunder i högre utsträckning frågar dig var råvarorna kommer ifrån. Visst skulle det då vara härligt att kunna säga att de är lokalproducerade och egenodlade? Det kan du om du väljer att odla själv. Du behöver bara veta några saker innan du sätter igång. Läs vidare för att ta reda på vad du behöver för att odla egna grödor till din restaurang.

Mark och jordbruksmaskiner

För att kunna odla i större skala, något som du behöver för att kunna odla så att det täcker behovet för din restaurang, behöver du en del saker. Först och främst behöver du mark att odla på. Äger du i dagsläget ingen mark kan du se över möjligheterna att köpa sådan. Det kan också gå att arrendera en bit mark vilket är ungefär samma sak som att hyra den. När du har marken behöver du redskap för att bereda jorden för odling. Allt sådant hittar du enkelt hos Kellfri.se som har ett mycket stort utbud av produkter för lantbruk och trädgård. Hos dem hittar du allt från traktorer till harvar och plogar. Har du fått tag på en bit helt obrukad mark behöver du först bereda den för odling. Det gör du genom att röja och plöja upp marken. Du hittar även produkter för röjning hos Kellfri.se. När det är klart kan du behöva jordförbättra med gödning. Om du vill kunna erbjuda ekologiskt odlade grödor på din restaurang är det viktigt att du använder dig av just ekologisk gödning.

Att odla i Skåne

När du äger en restaurang i Malmö och vill odla i Skåne har du verkligen dragit en vinstlott. Det beror på att klimatet i Skåne är mycket varmare än det är i de norra delarna av landet, något som gör att odlingssäsongen blir mycket längre och att skörden i många fall också blir större. Du kan även odla fler sorters grödor eftersom du odlar i ett varmare klimat. Det innebär att du sedan kan erbjuda ett rikt utbud av ekologiska produkter på din restaurang, något som kommer att göra den till en av de populäraste restaurangerna i området.

Kort sagt finns det många fördelar med att själv dra upp sina egna råvaror. Du kommer snart att märka att det som är egenodlat även har mycket mer smak än sådant som du köper från en grossist. Till exempel har en rödbeta som du själv drivit upp många fler smaknyanser än en vanlig variant.

Kostnader

Kanske drar du lite efter andan och undrar över hur du ska ha råd att odla själv till din restaurang. Visserligen kostar det en hel del med både mark, utsäde och jordbruksmaskiner, men det kan också betala sig ganska bra. Köper du dina redskap hos Kellfri.se får du dessutom högkvalitativ utrustning till ett mycket bra pris. När du sedan har fått din skörd är det bra att veta att du kan sälja delar av den till andra kök. Det blir ett sätt att faktiskt tjäna pengar på din odling.