Vollmers i Malmö

Njut av något utöver det vanliga.

Restaurang Vollmers i Malmö är en populär och prisbelönad restaurang som lagar högklassig mat på gastronomisk nivå. Vollmers ligger i närheten av Lilla Torget i centrala Malmö i ett vitt tegelhus på en mysig gågata centralt i Gamla Staden. Om du befinner dig i Malmö eller kanske helt enkelt planerar att åka dit och dessutom skulle vilja uppleva en otrolig smakupplevelse, då bör du passa på att besöka denna högklassiga restaurang. Många som har besökt denna restaurang säger nämligen att det är det bästa som de har ätit. I år så blev Vollmers också belönad med två michelinstjärnor för den restaurangupplevelse som de bjuder på. Redan 2015 fick de deras första michelinstjärna. Vi ska nu i denna artikel gå lite närmare på vilken typ av mat som de bjuder på och även vad som krävs för att få två michelinstjärnor. Så häng med och se varför du bör besöka Vollmers.Planera en fantastisk matupplevelse.

Vad krävs för att få två michelinstjärnor?

Det är något väldigt speciellt och en stor ära att få två michelinstjärnor. Varför? I Sverige är det bara fem restauranger som haft två stjärnor. Så Vollmers är alltså den sjätte restaurangen i vårt avlånga land som lyckats med detta. Vad är det då som krävs för att få två michelinstjärnor egentligen? En stjärna betyder att restaurangen är en ”exceptionellt bra restaurang i sin kategori”. två stjärnor i Michelinguiden, som vi pratar om, innebär att den är ”värd en omväg”. Tre stjärnor, vilket är det mesta du kan få, så är restaurangen ”värd en resa i sig”. Det finns fortfarande ingen trestjärnig restaurang i Sverige. Stjärnorna delas ut med enbart tanke på maten som serveras. På Michelins egna hemsida så nämner de fem kriterier som vägleder deras inspektörer i bedömningen som de gör. Det är kvalitet på råvaror. Hantverket, vilket innebär bland annat smak och tillagande. Personlighet, vilket innebär hur kocken har lyckats att hitta ett eget uttryck. Värde för pengarna. Och slutligen, kvalitet över tid, vilket innebär att det ska vara lika fantastiskt att besöka restaurangen oavsett när du går dit.

Vad är det för typ av mat?

Vad är det för extraordinär mat de serverar då? Kanske du tänker. På Vollmers så är de inriktade på gastronomi. Här är det fina uppläggningar och skånska råvaror av hög kvalitet som de jobbar med. Om man söker lediga jobb inom restaurangbranschen så bör man helt säkert ha extremt mycket erfarenhet innan man får jobb på en sådan här restaurang. Menyn består av åtta rätter. Eller rättare en åtta rätters avsmakningsmeny ackompanjerat med utvalda viner av hög kvalitet som ska passa perfekt till det du äter. Känner du att det är lite väl mycket för din plånbok så kan du dra ner till sex alternativt fyra rätter. Gör du detta kommer kökschefen att välja ut vilka rätter som du kommer få. Detta är alltså inte en vanlig restaurang utan mer en smakupplevelse. Rätterna är beskrivna med dess tre huvudingredienser och har givits intressanta och fantasifulla namn. Något att tänka på är att boka bord i god tid innan och att se till att inte planera något annat för den kvällen.