Veganska resturanger i Malmö

Veganismen har rört sig från att vara en obskyr rörelse till att bli populär i alla nivåer av samhället och ser ut att fortsätta växa . I takt med dess ökade popularitet har också intresset för veganska alternativ när man ska ut och äta blivit större och Malmö är en fantastisk stad för den fleråriga veganen eller köttätaren som vill testa något annorlunda.

Malmö är välkänt för sitt stora utbud av falafel och du kan inte vandra många steg utan att gå förbi en lokal pizzeria eller småkök som säljer sin variant på denna billiga, goda och mättande rätt. Störst utbud finns det på Södervärn och Möllan där smakvariationen är störst.

Här hittar du också veganska alternativ för pizzor, korvar, kebabtallrikar m.m.

Är du i området och är mer sugen på en saftig burgare hittar du det omtyckta Vegan bar ett stenkast från Möllevångstorget. Här kan du välja mellan olika varianter på burgare och bestämma om du vill att själva köttet ska bestå av soja, svamp eller kikärter. Ett bra val för den som vill äta vegansk men är allergisk mot soja. Trevlig personal och kort väntetid i kombination med en mysig och vänlig atmosfär och självklart god mat gör detta till ett populärt ställe.

Är du sugen på lite mer fin mat så kan du ge Sajjva ett besök. Dom fokuserar på nyttig och god grön mat och du kan hitta allt ifrån soppor till goda pasta, ris och potatisrätter och kan även välja att äta förrätt, huvudrätt och efterrätt.

Är buffé mer din smak så kan du inte missa att besöka Vegegården som erbjuder en enbart vegansk asiatisk buffé. Här hittar du allt du kan tänka dig ska finnas på en buffé men i vegansk tappning. Mycket av det som erbjuds är även glutenfritt så detta är ett utmärkt alternativ för den med celiaki.

Om du precis har anlänt till Malmö via centralstationen finns det även veganska alternativ här. Bland dom många matställena så kan du välja vegansk sushi, asiatisk wok eller prova det helveganska Raw Foodhouse som erbjuder en rad goda rätter.

Det finns utöver dessa massor med alternativ för den som vill äta grönt i Malmö och nya restauranger dyker ständigt upp samtidigt som väletablerad restauranger börjar inkorporera mer och mer veganska alternativ. Det är en spännande tid för grönt i Malmö och funderar du på att själv starta upp ett eget ställe så kan du ta hjälp av Qred.com för ett företagslån.

Fördelarna med att välja veganskt är många och i en tid då klimatfrågan har fått oss att bli mer medvetna i våra val erbjuder Malmö något gott att äta för alla smaker. Vegan, flexitarian eller köttätare, i Malmö finns veganska alternativ för alla.