Vad ska man göra i Malmö?

Stadens sportsliga stoltheter – fotbollslaget Malmö FF och ishockeylaget Malmö Redhawks drar många besökare från olika delar av landet. Men Malmö stad är framför allt en mötesplats för människor från olika kulturer och har ett rikt kulturliv. Nordens högsta skyskrapa Turning Torso är ett populärt turistmål. När du ändå besöker Västra Hamnen kan du också passa på att spana in Stapelbäddsparken som är en av Europas största skejtanläggningar och den enda klätterparken i Norden med klippblock. Malmöhus slott och S:t Petri kyrka är historiska sevärdheter som bör upplevas och gör sig bra på bild.

Shopping i Malmö

Swedbank_stadion_29_june_2009Du som gillar shopping kommer att gilla Emporia – ett av de största köpcentren i Norden. Här kan du shoppa allt från en latte till en soffa och spana efter Malmösonen Zlatan och andra kändisar som handlar här. I denna galleria finns bänkar och andra sittmöjligheter på varje våningsplan. På övre planet vid Havstorget finns dessutom en lounge för shoppare som hellre varvar ned och surfar lite eller kyler ner sig med ett glas vatten. Du kan också boka köpcentrets personal shopper som hjälper dig att hitta en stil som passar just dig. I gallerian finns ett hundratal butiker och restauranger av olika typer och här finns något för alla! Andra platser i Malmö där du hittar riktigt bra shopping är gågatan mellan Stortorget och Gustav Adolfs torg, gågatan mellan Södertull och Triangeln samt de bägge köpcentren Triangeln och Mobilia. Känner du dig hungrig hittar du mat från hela världen i områdena kring Möllan och du kan även köpa hem kryddor och andra matvaror för att krydda din egen matlagning.

Evenemang i Malmö

Malmö är en stad där det alltid händer något. För den som är sugen på att delta i ett evenemang finns det gott om events i Malmö att välja bland. Under hela sommaren till och med slutet av augusti äger varje år Sommarscen Malmö rum. Här blandas alla former av scenkonst: musik, film, dans, teater och performance och ger kulturupplevelser till människor i alla åldrar. Malmöfestivalen besöks årligen av 1,4 miljoner människor. Titiyo är en av de många artister som kommer att uppträda under festivalen under sommaren 2016 och förutom musik kommer det på detta enorma kalas också att bjudas på teater, dans, mat, sport, tivoli och andra trevligheter. Schemat för dessa åtta dagar är fullspäckat och du som bor i Malmö eller besöker staden under denna period bör inte missa festivalen. Malmö är en stad där människor från flera kulturer möts och du som gillar konstutställningar hittar intressanta utställningar som äger rum såväl inomhus som utomhus.