Smarta mellanmål på stan

Visst är det roligt att gå på restaurang när du är i stan och blir hungrig, men ibland passar det bättre med ett mellanmål. Det finns många bra mellanmål som både är goda, mättande och som du lätt kan ta med i väskan.

Mellanmål

Många gånger räcker det med att bara äta ett mellanmål. Som på för- och eftermiddagen, eller om du ska på middag senare på kvällen. En stor fördel med mellanmål är också att de är billiga. Även om det finns många restauranger och matställen i Malmö, så kostar det ganska mycket att äta ute ofta. Ett lagom mättande mellanmål i ryggsäcken kan hjälpa dig att hålla hungern borta tills du kommer hem. Många mellanmål är också riktigt nyttiga. Du ska gå på kafé. Istället för att köpa en bakelse eller bulle, så kan du äta ett mellanmål på stående fot innan du går in på kaféet. Då blir det mycket lättare att välja en smörgås eller bara en liten kaka eller chokladbit.

Wasa sandwich

Ett perfekt mellanmål är Wasa sandwich. Wasa sandwich är en dubbelsmörgås med knäckebröd och ost i en förpackning som du kan ta med dig överallt. Det finns många smaker att välja mellan och du kommer garanterat hitta en smak som du gillar. Två knäckebrödssmörgåsar med ost ger dig fibrer, något gott att knapra på och gör dig lagom mätt. Fungerar både på stan, på jobbet och i skolan. Wasa kommer ständigt ut med nya smaker som är roliga att testa, som kombon knäckebröd och pizza. Två svenska favoriter i en förpackning. Idag kan du också köpa knäckebröd med pizza smak online, så sparar du både pengar, tid och du ser alla smaker på en gång. Köp i storpack, så har du alltid bra mellanmål i skafferiet.

Banan

Det går inte att prata om bra mellanmål utan att ta upp bananen. Nyttig, mättande, söt och god. Liksom Wasa knäckebröd kommer den också i sin egen förpackning. Om du tycker att det lätt blir kladdigt i väskan av banan, så kan du köpa en bananförpackning. En plastförpackning som är utformad som en banan och som praktiskt skyddar frukten.

Fruktsallad eller grönsaker i stänger

Om du ska ut på stan i Malmö kan du också ta med en fruktsallad eller grönsaker i stänger. Skala äpplen, apelsiner, morötter och andra frukter/grönsaker som du gillar. Lägg dem i en plastlåda. Ta med en gaffel, sked eller en spork. Fruktsallad och färdiga grönsaker är också ett jättebra alternativ för dig som har barn. För att göra fruktsalladen än mer mättande kan du lägga till en knäckebrödssandwich med pizzasmak, så blir du både mättare och får lite tuggmotstånd.

Proteinbars

Du kan antingen köpa proteinbars eller så gör du egna. Fördelen med att köpa proteinbars är att de kommer förpackade och är lätta att ta med. Proteinbars är dock vanligtvis riktigt kaloristinna. Tänk också på att även dadlar och russin innehåller mycket socker. Så det är klokt att inte bara fylla skafferiet med proteinbars, utan även kombinera dem med andra mellanmål som färdigt knäckebröd och frukt.