Sevärdheter i Malmö

Lilla torg är en pärla mitt i staden

Sveriges tredje största stad och så nära man kommer kontinenten utan att lämna landet. Malmö stad ligger perfekt intill kusten och om man vill ta sig över till Köpenhamn är man bara en timme bort. Malmö är en populär stad för turister från resten av Sverige, likväl som från andra länder. Speciellt vacker och populär är staden på sommaren, precis som med så många andra av Sveriges städer. I texten som följer hittar du några bra tips på sevärdheter i Malmö, oavsett om du är turist eller om du bara vill upptäcka nya saker i staden.

Att ha kul behöver inte vara dyrt

Malmö är en stad som välkomnar alla typer av människor. Under en dag på staden så förstår man hur mångkulturellt det är, med influenser från alla världens hörn. Man träffar på människor från hela världen. Detta speglar sig även i utbudet av restauranger och sevärdheter, precis som fallet brukar vara i städer med många kulturer. Ett besök till Gustaf Adolfs torg är aldrig fel. Här finns allt man kan tänka sig kring restauranger och barer. Detta är också början på en lång paradgata med mycket bra shopping för alla smaker. Under sommaren hålls den årliga Malmöfestivalen på Gustaf Adolfs torg. Här kan du få prova på mat från alla världens hörn eller bara ta del av den trevliga atmosfären. Många upplever Malmö som en billig stad jämfört med andra storstäder. Skulle du ändå få svårt att unna dig något extra, se till att spara pengar eller använd dig av hjälp med inkasso för att få ekonomisk balans.

The apartments and Turning Torso sky scraper in Vastra Hamnen Western Harbour at a golden sunset in Malmo Sweden.

Hur brukar du göra för att få de bästa tipsen och lära känna de viktigaste ställena när du är ute och reser? Självklart kan man läsa guider som dessa eller se efter på andra ställen online för att få rekommendationer och betyg från andra som har varit i staden. Detta är exempel på riktigt bra förberedelser inför ett kommande besök, men man får allra bäst tips och insikter om man pratar med lokalbefolkningen. Eftersom Malmö är en relativt liten stad ödslar du ingen tid på att gå runt ett tag och fråga om de bästa ställena att gå till eller de roligaste aktiviteterna att göra. Att få förslag från Malmö-bor är ovärderligt om du kanske bara har en helg att spendera. Det är kanske då du får det där speciella tipset om baren på hörnet vid Lilla torg, som du annars hade missat? Njut av Malmö och ta vara på den lokala kunskapen!