Lyxrestauranger i Malmö

Malmö är en stad för alla typer av smaker och plånböcker. Det gör att du här kan hitta prisvärd falafel såväl som autentisk svensk husmanskost. Om du känner att du vill göra något speciellt en kväll och testa på en lyxrestaurang finns det möjlighet att göra det också. Här har du några av Sveriges bästa restauranger som passar utmärkt för att fira en bemärkelsedag, ha en jobbmiddag med kunder eller bara gå ut med en dejt. Michelin-guiden är en internationell standard för att betygsätta restauranger och Malmö har inte mindre än tre restauranger med varsin stjärna i guiden.

 

Den första av de tre ligger en bit utanför Malmö centrum och därför heter den också Ambiance á Vingåkra. Det franskklingande namnet vittnar om att det är det franska köket som står i centrum och restaurangens egen slogan – A piece of France in Skåne – är ytterligare en indikation av innehållet på menyn. Här äter du i en anrik byggnad som ger en lyxig känsla och atmosfär. Restaurangen kan också hyras till bröllop eller privata middagar vilket gör den till ett utmärkt val för den som vill anordna en egen tillställning. Med flera traditionella franska rätter som vildgås och foie gras på menyn bör den passa för alla som har en förkärlek för det franska köket.

Female chef preparing plates of food, female cook in background

 

Den andra restaurangen i Malmö med en egen Michelin-stjärna heter Bloom In The Park och de har ett unikt koncept för en restaurang. Här får du nämligen inte veta vilken typ av mat du har beställt förrän du har fått den serverad på bordet. Naturligtvis gäller undantag om du har särskilda allergier eller ingredienser som du helst vill undvika. Det enda som krävs är att du gör en beställning på vilken typ av rätt du vill ha – förrätt, huvudrätt eller efterrätt – och vänta på att maten serveras. Överraskningen gör att Bloom In The Park erbjuder en speciell matupplevelse där du garanterat kan räkna med en annorlunda erfarenhet.

 

Även restaurangen Vollmers har tilldelats en Michelin-stjärna. Här ligger istället fokus på den traditionellt skånska matlagningen vilket gör att du kan få goda rätter som tångkrabba, duva och kalv på din tallrik.