Bästa uteserveringarna i Malmö

Ett av de säkraste vårtecknen i Sverige är alla stadsbor som sitter och huttrar med en filt över axlarna vid uteserveringarnas bord. Som bekant vill vi göra det mesta av de få sommarmånaderna vi har i Sverige, och vi älskar därför att sitta utomhus och äta och dricka när tillfälle ges. Vill man verkligen göra det mesta av sommaren ska man dock inte gå till vilka uteserveringar som helst, utan välja någon av dessa pärlor i Malmös stora utbud.

På Drottningtorget 8 hittar man Boulebar, och här kan man förutom att äta god mat och dricka gott vin eller ett glas öl också ägna sig åt en annan aktivitet som är starkt förknippad med sommaren, nämligen boule. Här bjuds man enligt Nöjesguiden på ”fransk atmosfär”, och även om man inte vill spela boule själv är det en trevlig miljö att umgås i och ha det trevligt.800px-Cuba_Café,_Malmö

Om man föredrar kubansk miljö framför fransk, ska man söka sig till Cuba Café på Amiralsgatan 35. Detta café och restaurang med kubanskt tema är inhyst i ett gammalt fjärilshus i Folkets Park, så förutom vackra omgivningar är byggnaden i sig också vacker, med stora fönster som tar upp hela väggar och släpper in solljuset även om man inte skulle sitta på deras stora uteservering, utan inomhus. Självklart kan man här beställa en Cuba Libre och en Fidel Castro, och självklart kan man dansa salsa till kubanska rytmer.

Också i Folkets Park hittar man Moriska Paviljongens Bistro, som sitt namn till trots inte bara är en bistro, utan också en bar och konsertlokal. Här kan du slå dig ned på uteserveringen med utsikt över parken, och insupa Moriska Paviljongens tjugotalsinspirerade atmosfär. När du är redo att gå vidare har du nära till det mesta.

Om du har ett uterum i ditt hus kan ett annat alternativ vara att skapa din egen uteservering där hemma, genom att ställa ut några bekväma utemöbler, en ljuslykta på bordet och duka fram lite god mat och lite gott vin. Det är den perfekta lösningen för dig som tycker om att äta i lugn och ro utan att omges av stadens liv och rörelse. Om du inte redan har ett uterum hittar du uterum för alla smaker på Skanskabyggvaror.se.