Att besöka Malmö i vintertid


Ska du till Malmö, Lund eller någon annan skånsk stad under hösten eller vintern? Perfekt! Då är detta helt enkelt utmärkt läsning för dig. Hösten och vintern är perfekta årstider att
besöka Malmö och övriga Skåne. Inte bara för att det i regel är varmare i de sydliga breddgraderna i Sverige, utan även för att du får en upplevelse utöver det vanliga.

Ta en skridskotur i höstrusket

 

Om Malmö innerstads kanaler fryser till ordentligt kan du till och med ta med dig skridskorna för att få en ordentlig åktur. Men glöm inte bort att klä på dig, hösten kan förvisso vara varm när solen skiner, men efter en rolig dag på isen utan mössa kan kvällen bli desto mindre rolig med öroninflammation eller ordentlig The iconic skyscraper building Turning Torso in the background behind Autumn trees in Pildammsparken in Malmo, Sweden. Filtered image with soft effect.förkylning. Annars finns det många väldigt vackra parker som gör sig ännu bättre med lite frost, härliga löv i alla möjliga färger, eller kanske till och med snö. I Malmö finns även flera marknader att ta sig an som turist i staden, både julmarknader, hantverksmarknader och grönsaksmarknader – ja, faktiskt även på vintern. Och dessa finns att hitta i stadens centrum. Som turist finns det alltid något att upptäcka för hela familjen och oavsett vad du har för intressen.
Matställen i Malmö

Om du ska äta ute är tipset att leta upp första bästa kebabställe, eller falafel om du vill ha ett vegetariskt eller ett veganskt alternativ, och beställa en dagens. I princip alla kebab- och falafelställen i Malmö är riktigt bra, men de bästa ligger helt klart kring Möllevångstorget, eller Möllan som det också kallas av Malmöborna. Det du ska tänka på när du beställer in mat vid ett gatukök under hösten och vintern, som känt är riktiga sjukdomstider, är att bakterier lätt sprids i gatukök på grund av dålig renhållning och många gäster som kommer och går som hjälper till att sprida bakterier. Detta behöver inte bero på att maten på något sätt är dålig, utan endast på årstidens gynnande klimat för bakterier och att vi människor är mer mottagliga för skadliga virus. Se till att hålla god handhygien när du är ute och försök att inte utmana bakterierna genom att gå till ställen där hygienen inte är prioritet ett.