Årets restaurang i Malmö

Malmö bjuder på många restauranger från vitt skilda kök, i staden finns verkligen något för alla. Du som letar efter en särskilt bra restaurang att avnjuta en god måltid på ska prova några av de restauranger som blivit utsedda till de bästa staden har att erbjuda. En av de allra bästa i hela Sverige enligt The White Guide, en väl ansedd restaurang- och caféguide som varje år utser de bästa ställena i Norden, är Restaurang Vollmers i Malmö. Restaurangen som ligger centralt i stadsdelen Gamla staden drivs av de två bröderna Mats och Ebbe Vollmer.

FoodsMalmö City utser den bästa restaurangen

Varje år utser Malmö City den bästa restaurangen i staden. Bland nästan 1000 matställen och caféer har recensenterna ett stort arbete. Årets restaurang år 2015 blev Mando Steakhouse & Bar. Juryn tyckte att Mando har ett välgenomtänkt koncept som går igen i allt från mat till inredning. Att inte endast maten ska hålla världsklass utan att även har snygga dörrar och interiör bidrar till upplevelsen av ett matställe. Mando har funnits i Malmö i hela 50 år och har lyckats hålla sig kvar i en svår bransch samtidigt som de vågar utvecklas och testa nya saker. För dig som vill äta något lättare rekommenderas ett besök på Lite off Salladsbar som utsågs till årets bästa café på samma gala. Salladsbaren erbjuder fräsch och god mat i en stimulerande miljö. Malmö City är ett samarbete mellan Malmö kommun, samt de butiker, restauranger och caféer som ligger i staden och som gemensamt bidrar till en trevlig och utvecklande stadskärna.

I hård konkurrens

Under 2015 var tillväxten på matställen enorm i Malmö. I snitt öppnades en ny restaurang eller ett nytt café varje vecka. Vilken eller vilka restauranger som du själv tycker är bäst beror såklart på smak, både när det gäller mat, inredning och bemötande. Behöver du ytterligare tips har tidningen Sydsvenskan listat de bästa restaurangerna i Malmö 2015. Även här kammade Vollmers på Tegelgårdsgatan hem segern, men det var i tufft motstånd med Lyran Matbar på hörnet mellan Simrishamnsgatan och Falsterbogatan. För många Malmöbor är namnet Vollmer fortfarande förknippat med en klädbutik som öppnade redan 1925 i staden, men allt fler associerar nu namnet med den förstklassiga restaurangen. Vill du avnjuta restaurangens goda mat måste du vara ute i god tid. Det kan ta upp till tre månader för att förboka ett bord under helgdagar. Vad serverar de för mat? På menyn finns bland annat bläckfisk lagad på lokalt vis och andra skånska råvaror.