Årets restaurang i Malmö 2016

Visste du att Skåne ibland kallas för ‘Sveriges skafferi’? På grund av Skånes mildare klimat är de ansvariga för mycket av livsmedelsproduktionen i Sverige. Det är inte överraskande då att den största staden i Skåne, Malmö, är känd för sina restauranger och kaféer. Malmö är självklart stolt över detta. För att främja matkulturen i staden delar de ut prisen ”Årets Restaurang” och ”Årets Kafé” . Det finns många bra restauranger att välja på, men dessa pris delas endast ut till de bästa. Detta år har Kitchen & Table vunnit priset för ”Årets Restaurang”, medan priset för ”Årets Café” gick till AB Smålands.

Vad är Kitchen & Table?

årets restaurang i Malmö 2016 är Kitchen & Table. Kitchen & Table är baserad på ett restaurangkoncept som uppfanns av Marcus Samuelsson. Han är en svensk mästerkock som bor I New York, Manhattan. Han fick sin inspiration från Manhattan och konceptet bakom restaurangen är bra multikulturell mat som du kan dela med dina vänner på en intressant och inbjudande plats. Man kan faktiskt se kockarna och hur de lagar din mat, vilken ger dig något roligt att titta på medan du väntar på maten. Menyn är baserad på lokala råvaror vilket gör rätterna färska och miljövänliga. Restaurangen är i Malmö Live på 25:e våningen och ger dig en bra översikt över staden.

Vad finns på menyn?

Kitchen & Table har både lunch och middagsmeny, men vidare har de även snacks och matplattor som du kan dela på med dina vänner eller familj. Restaurangen har en meny för lunch och serverar rätter såsom kyckling med gnocchi, parmesan, ost och kronärtskockor eller biff med grönkål, smörad buljong och senap. Om du vill ha en finare lunch kan du också välja en trerättersmeny. Den här menyn ändras varje vecka. På middagsmenyn hittar du förrätter och huvudrätter såsom grillad entrecôte med soho frites och torsk med svamp crème och lavendel. En sak är säker: du kommer aldrig att lämna Kitchen & Table hungrig.